ALGA Revista de Literatura

Edita: Grupo de Poesía Alga. Apartado de Correos 235. 08860 Castelldefels. ISSN: 1698-563X.

Presentació del nº61

El grup ALGA va presentar el número 61 de ALGA, Revista de literatura el 13 de maig de 2008 a l'aula d'escriptors de l'Ateneu Barcelonès. L'acte va estar organitzat per l'ACEC.

Els autors presents a l'acte Xavier Carreras, Xenia Dyakonova, Ignacio Gamen, Goya Gutiérrez i Neus Aguado van llegir els seus poemes.

Goya Gutiérrez va comentar els dibuixos y pintures inclosos a la portada i a l'interior de la revista, a càrrec de Carme Riera, així com les fotografies, a càrrec d'Enric Velo. Xavier Carreras va llegir un poema de Francisco Brines, poeta al que estan dedicades les pàgines centrals del número 61 de la revista.

Xenia Dykonova i José Mateo, traductors dels poemes de Nikolai Gumiliov publicats a la revista a l'apartat de col·laboració especial, van llegir un poema d'aquest autor en rus i castellà, respectivament.

Teresa Costa-Gramunt, autora de l'article dedicat als poetes Cabanyes i Keats, va parlar d'ambdós poetes.

Carlos Vitale, autor d'uns dels llibres comentats a la revista (Descortesia del suicida, comentat per José Luis Morante) va llegir un relat curt d'aquest llibre.

Durant l'acte es va retre homenatge a José Luis Giménez-Frontín. Es van els 5 poemes que inclou la revista i Rosa Lentini i Dante Bertini van llegir els seus propis poemes dedicats a la memòria de l'escriptor i secretari general de l'ACEC.

Sumari de la Revista