Hemeroteca

       
Dijous, 27 d'agost de 2020

Alerta per risc d'inundacions a partir d'aquest migdia

Perill alt per pluges que poden superar els 30 litres en 30 minuts, segons el pronòstic del Servei Meteorològic de Catalunya

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d'aquest divendres a migdia es poden produir pluges a Castelldefels amb una probabilitat superior al 70% de superar els 30 litres en 30 minuts (PERILL ALT 3/6) en fins i tot poden superar els 40 mm en 30 minuts (probabilitat <30%).

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenomen de temps violent.

Per aquesta raó, sobre la base de les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i de les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, es posa el Pla de Protecció Civil de Castelldefels pel risc especial d'emergències per inundacions en fase d'ALERTA, en correspondència amb l'INUNCAT.

En aquesta fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Castelldefels, amb atenció a l'evolució del fenomen, s'activen i aquestes mesures preventives:

 

  • Neteja dels embornals crítics i principals
     
  • Control i neteja de les capçaleres de conca
     
  • Control i obertura de les sortides al mar
     
  • Control de posada en marxa de les estacions de bombament
     
  • Control dels parcs urbans o zones d'arbrat que puguin caure a la via pública o sobre les persones per l'efecte del vent
     
  • Tall de branques que pugin representar un perill. Si no es pot, es tanquen o senyalitzen aquestes zones
     
  • Informació a la població
     
  • Previsió de control d'accessos i materialització de possibles talls, desviaments i rutes alternatives
     
  • Gestió del personal i retens per actuacions en cas de la materialització de l'emergència

 

 

Imatge notícia
Foto: Ramon Josa (arxiu)
↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50